donderdag 12 september 2013

In aantocht

dinsdag 31 maart 2009


Ja het betere weer is in aantocht. Hopelijk dat we een mooie maar wel gedoseerde zomer krijgen. Verleden jaar april en mei heel warm en toen hadden we het al gehad.
Het was wel een weekje. Jarig en verjaardagen liep al een rode draad door de tijd.
Vorige week maandag zelf jarig en Koen. Overdag was het hier vrij rustig behalve de telefoontjes. 's Avonds een huis vol visite. Gelukkig dat Gerry me overal mee hielp en me een groot deel van het werk uit handen nam. Toen het bericht van overlijden van een vriendin. Donderdag tandarts, hechtingen moesten er uit. Jammer genoeg zaten die al ingegroeid in het tandvlees. In de middag nog de verjaardag van Heidy. Het was ook de dag dat Dean een jaar gelden getransplanteerd werd. In plaats van een een tweede verjaardag voor hem is het nu toch een herdenkingsdag.
Vrijdag de crematie van Gertie. De vriendenkring was helemaal compleet. Anne Marie had van uit Limburg al veel geregeld en was al vroeg aanwezig. Ze had een prachtige toespraak gemaakt die bij iedereen toch wel heel veel indruk achterliet. Met z'n allen nog even naar Braamt bij Henk en Greet koffiedrinken en later nog even met Anne Marie hier in huis nog wat gedronken. Samen met haar een frietje in de auto gegeten. De auto voor haar in de goede richting gezet en ze ging met een gloeiende knie weer naar het zuiden. De avond kaarten met een andere vrienden clubje. we konden het niet te laat maken maar het was toch al weer half twee toen we in Ulft waren.
Zaterdag verjaardag van Jessica en Bernaldo. Bernalde doen we nog over. Bij Jessica en Rob gezeten tot zes. Toen Zeddam omkleden en naar de verjaardag van Henk. Eerst bij Jan en Annie langs even nog wat dingetjes regelen en op naar de feestzaal. Henk had zelf al een klein programmetje gemaakt hoe de openingsdans moest gebeuren maar daar hadden Annie en Gerry wat anders op bedacht, een rollatordans. grote hilariteit toen er vier "oude wijven" de zaal binnen kwamen en Henk en Fien de baan op moesten. Greet, Mientje, Annie en Gerry, bijna onherkenbaar. Zelf had ik een kleine toespraak gemaakt bij het overhandigen van het cadeau. Een pierrot met inhoud alleen hadden ze dat eerst niet in de gaten dat de euries in de pop zaten, ze hadden de enveloppe al zorgvuldig opgeborgen maar daar zat alleen de kaart in. Heel gezellige avond, heb er iemand zien dansen die de dag ervoor nog bijna in de rolstoel moest geduwd worden, maar 1 feestje doet meer als duizend pillen. Bij het brood eten werd alleen Jan niet goed en was er even paniek maar achteraf viel het gelukkig allemaal mee. Tegen tweeën (zomertijd) op naar huis. eerst even bij Jan en Annie kijken hoe het er mee was. Fien op de rollator gezet en we hebben op straat nog een dansje gemaakt. Nog een afzakkertje daar (half longdrinkglas whiskey en een klein beetje cola) om half vier lagen we toch nog net in bed.
Acht uur weer present op naar Alkmaar, eerst Annette en Paul ophalen en toen met z'n vieren naar de kaasstad. Hele fijne dag gehad, nog met Yvonne en Gabrie naar het strand, lekker uitgewaaid. Nog wat bijgekletst en toen weer naar het oosten. We waren allemaal toch redelijk los toen we in huis kwamen. Annette. Gerry en Paul moesten de volgende dag er al weer vroeg uit dus iedereen snel naar het eigen huis. Zelf nog een poosje opgebleven tot ver na twaalven. Gisterenmorgen uitgeslapen en rustig aangedaan. 's avond nog een vergadering van de schutterij en daar nog wel wat werk er bij gekregen.
Vannacht via hyves Laura nog een kaartje gestuurd want die is vandaag nog jarig. Dadelijk de was opvouwen, gisteren alles gewassen en dan het huis opfrissen, tussen door koffiedrinken in Sydehem met de bewoners.
Het is een lang
blog van een drukke week geworden. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten