vrijdag 17 oktober 2014

Rare wereld.

Dit is een blog met van alles wat.
Waarom?
Er zijn op dit moment veel zaken die zo doorslaan en die via social media angstige draaien aan wordt gegeven.
Zwarte Piet discussie?
Het lijkt nu wel of er niemand bang voor is geweest, nou ik wel vond het een nare en vreemde snoeshaan.
Gelukkig kwam die bij ons nooit in huis maar in het dorp met inhalen en ook op school probeerde ik zever mogelijk uit de buurt van Pieterman knecht te blijven.
Die zak en de roe was al helemaal wat, heb best wel een tik met die berkenbezem over mijn vingers gehad.En wat was ik blij dat ik niet naar dat akelige land Spanje hoefde.
Spanje was in onze tijd niet ver van de maan en het was een land waar dan dat soort mensen leefden als die Piet. Daar wilde ik al helemaal niet naar toe.
Voor een jaar of vijftien geleden pasten Anny en ik op buurkinderen en het buurmeisje was zo bang voor zwarte Piet, als ze naar de w.c moest dan moest ik voor de deur blijven staan en haar weer mee nemen naar de kamer. ( nu drink ik met hetzelfde buurmeisje lekker een pilsje)
En nu moeten die zwarte Piet verdwijnen de redenen waarop dit aangehaald worden slaat nergens op. en zoals de Pieten de laatste jaren er uitzagen vond ik al helemaal niks.
Dus van mij uit had die Piet honderd jaar geleden al moeten verdwijnen.
Maar dit is niet gebeurd dus laat nu maar gewoon zwart zijn, grote oorringen en mag neus en tongpiercing ook nog hebben.
Ik reageer op facebook of welk medium daar nooit op en de media is wel de grootste boosdoener op de hele flauwekul.

Zelf heb ik de laatste tijd veel best leuke dingen weer gehad, samen met Anne Marie eerst twee keer naar Luxemburg geweest en voor twee
weken terug vier dagen naar Duitsland, naar de Hunsruck.
Hebben prachtige tochten gemaakt en ook weer avonturen meegemaakt. Nog een weekje in Limburg gebleven en nu weer in Zeddam terug met een volle agenda.










                                       










                                                                 
Politiek, genoeg werk, schutterij gaat gewoon door en de kringdag nadert met rasse schreden.

Tussendoor naar doktoren, logen en wat nog meer. Alles is goed op paar kleine mankementen na.
Ouderdom vertelde me vandaag nog iemand, dacht ben nog helemaal niet oud en vroeg of het kleine mankement langzaamaan zou gaan. Ze kon me de garantie van veertig jaar niet geven, die periode kon ze me ook niet beloven. Want om alles af te krijgen en wat ik nog wil doen zal ik toch best nog veertig jaar nodig hebben.