dinsdag 10 september 2013

stil

dinsdag 13 juli 2010


Het is weer stil geworden rond om me heen. veel mensen op vakantie en de eerste drukte is voorbij.
Kermis afgelopen nu op naar het jubileumweekend in september van de schutterij.
Moet nog wel wat doen hier voor maar het grootste gedeelte is toch al klaar.

Nu nog verder met het Sydehem-boek schrijven waarvoor ik nog steeds geen titel heb.
Ook de cover is nog steeds niet klaar, weet nog niet hoe we die gaan maken, Is ook natuurlijk afhankelijk van de titel.
Komen 80 pagina's in heb er nu zelf 40 klaar en ligt aan de rest van de teksten die geleverd worden redelijk wat foto's denk ik nu 60 dus nog 15 pag. tekst en 5 foto's.
Wel verdelen natuurlijk blijft toch wel spannend.

Och we zien wel hoe we het allemaal doen. Hebben nog een paar weken. Ook de huis aan huis flyer voor het schuttersjubileum moet nog gemaakt worden. dat moet 1 augustus klaar zijn. Dit keer bezorg ik ze niet alleen huis aan huis moet wel hulp van nog twee man hebben zodat we het kunnen verdelen.

Ben met dit blog begonnen en niet direct geplaatst dus komt er een bijzonder verhaal aan vast. Zondag alleen naar het voetbal gekeken, kon bij veel mensen terecht maar vond het verstandiger om maar alleen te blijven kon ik ook tegen niemand zeuren. Verloren door het fenomeen van dit wk "angsthazenvoetbal" niemand wilde voetballen uitgezonderd Noord Korea en Nieuw Zeeland de rest had alleen maar respect voor zichzelf en de tegenstander. Dat er wel eens iemand bijna doormidden geschopt werd is wat anders. Nee was geen mooi voetbal. Vind wel knap dat ze toch maar tweede geworden zijn van de wereld, oranje boven. koen was zondag naar Amsterdam geweest om het daar te bekijken. Was toch wel een hele belevenis geweest.

Maandagmiddag werd het wel erg donker en was niet prettig naar buiten te kijken harde wind en bliksemde als of de hele wereld op de foto gezet moest worden. Henk kwam de logee brengen, een kanarie en later bracht Angela de dochter nog een loge en wel haar auto. Mag ik de hele week gebruiken, wel even lekker.

Dinsdag een dag van vergaderingen eerst in Sydehem jubileumcommissie, de indeling van de dagen zijn nu rond en staan al vast. Lijst genodigden maken, sommige zelf uitnodigen voor zaterdag 16 oktober.
Opening van het terras en aanbieden van het boek. Verder kleine receptie en een open huis.
De donderdag eerst voor de bewoners een mooie dag maken en 's avonds de vrijwilligers. Personeel krijgt apart wat, super geheim.

's avond vergadering jubileum commissie schutterij wat toch wel heftig ging.
Ben verschillende keren behoorlijk te keer gegaan tegen sommige maar heeft wel resultaat gehad. Betekende wel dat ik die nacht bijna geen oog dicht gemaakt heb.

Toen mooi weer op naar Alkmaar een half uur eerder als gepland maar hinderde niet. Yvonne stond me al op te wachten maar omdat ik eerder was hebben we elkaar eerst niet gezien. Gabrie was thuis ook Koen dus was heel gezellig. Laura zit in Rome en Koen gaat zondag naar Turkije. 's middags naar Bergen een duinwandeling gemaakt en terug nog op terras gezeten nog een heerlijk ijsje gegeten en toen begon het te betrekken en naar huis gegaan. Poosje later begon het flink te regenen maar verder niet veel aan de hand. Toch maar een uur eerder vertrokken want je kan nooit weten wat er nog onderweg gebeurd.

Trein had tien minuten vertraging daar begon het mee. in Amsterdam veel mensen die dagje Amsterdam gedaan hadden en kletsnat waren geworden. Zaten vier meiden van een jaar of zestien die door en door nat waren maar hadden nieuwe kleren gekocht dus die gingen om beurt naar de wc om zich toch maar wat droogs aan te doen. Sommige vergaten de kaartjes er natuurlijk af te halen dus hilariteit genoeg.

Ook twee vrouwen met vier kinderen kwamen er in en twee kinderen gingen bij me zitten. Blek dat die uit Netterden kwamen en die toch naar huis belde en toen kwam het bericht over de storm die het buitengebied van Zeddam, Vethuizen getroffen had.
Vlug op internet gekeken en daar stond al in dat er caravans in het water waren gewaaid en dat er een behoorlijke ravage was. Dus zo een beetje gepraat kwamen we in Arnhem op het station. Daar lagen al bouwhekken her en der op plaatsen waar ze niet hoorden.

Ging de trap op naar het andere perron en kwam tot de ontdekking portemonnee weg. Heel snel terug gelopen moest uit mijn broek zijn gevallen en nog in de trein liggen. Had nog twee minuten om te zoeken maar gelukkig mijn dagkaart en ov kaart in de borstzak van mijn shirt. Nauwelijks in de trein de mobiel, iemand had het gevonden wilde die in Nijmegen afgeven bij gevonden voorwerpen. Zo snel ik kon rondgekeken die jongeman gevonden. Alles zat er nog in was hem heel dankbaar maar moest snel de trein weer uit want het fluitje van de conducteur had al gegaan. Beloofd om hem terug te bellen en als een haas de trein uit want de deuren gingen al dicht. Kon er nog net uitkomen. Was wel blij dat ik het weer terug had.

Toen de mededeling dat er naar Doetinchem geen treinen zouden vertrekken. Verder niks. uur gewacht en het werd wel steeds herhaalt tot er een trein nar Zevenaar ging en we daar allemaal instapten. Onderweg stond de trein een paar keer stil maar kregen niet de reden te horen. Zevenaar ieder de trein uit want er zouden of bussen of toch nog een trein komen. Machinist ging weer terug naar Arnhem. Bijna uur gewacht toen er toch een trein aankwam, twee zelfs op verschillende sporen. In de enen trien die het eerst vertrok zaten mensen die het spoor vrij moesten maken. Tot aan Didam weinig pijn. Bij Wehl in het bos elke keer wachten tot de trein voor ons de rails vrijgemaakt had konden we weer verder. Heel bijzonder en ook wel bizar. Toch in Doetinchem gearriveerd tien over half een laatste bus was tien over half twaalf al vertrekken donker niemand te zien tot er een bus binnenkwam.
Chauffeur gevraagd hoe ik thuis moest komen, gewoon met de bus was zijn antwoord. Even deze wegzetten en een belletje plegen en ik breng u naar huis. Drie minuten later stond de bus er al, er moest ook nog iemand naar 's Heerenberg die was druk vervoer aan het regelen dus die ook de bus in en naar Zeddam was vijf voor een thuis.
Eerst een grote borrel genomen voor ik het bed opzocht. Een hele bijzondere dag en kennis gemaakt met eerlijke en behulpzame mensen.

Die jongen nog gebeld en bedankt wilde zijn adres niet geven vond het gewoon wat hij gedaan had. was een allochtone jongen van zo'n twintig jaar. Super . Hoop dat veel vooroordelen van allochtone jongeren ook een beetje hierdoor weggaan. Zijn lang niet allemaal het zelfde.
Had mijn visite kaartje gebruikt om met te bellen. Nooit verwacht dat die nog zo belangrijk zouden zijn. Wilde vanmiddag heel veel doen maar ben op de bank gaan liggen en heb geslapen.
Het blog begon met stil maar wel hele erg hectisch.

In dat meertje waar dat ongeluk is gebeurd heb ik vorige week nog gezwommen.
Toch wel erg als je dat overkomt. Zijn mijn avonturen helemaal niks bij.
donderdag om 21.10 uur vrijgegeven 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten