dinsdag 10 september 2013

Na de drukte

zondag 12 september 2010


Dit is dan nu een blog na de grote drukte.
Ik was maandag echt aan het einde van mijn latijn.Toen ik thuis kwam was het op en totaal kapot.

Twee dingen tegelijk was toch eigenlijk teveel van het goeie. Maar het jubileum van de schutterij is achter de rug. Veel lof en waardering gekregen voor een perfect weekend. We hadden het geluk dat het mooi weer was.
Geen problemen met de vele gasten gehad. Zaterdagavond hadden best honderd mensen meer in de tent mogen zitten maar nu was het gezellig druk.
Mooi is het wel als je zelf niet drinkt dan zie je toch heel wat wat er zo links en rechts allemaal gebeurd.Zaterdag avond (beter zondagmorgen) was het en hele toer om alle mensen de tent uit te krijgen eerst kun je ze niet er in krijgen en dan als ze helemaal vol alcohol zitten krijg je ze niet meer weg.

Om drie richting huis gelopen, onderweg nog wat bekers en frietbakjes opgeraapt op de bank geploft en in slaap gevallen tot vijf, toen nog het bed ingedoken en half negen was ik weer in de tent. Die moest omgebouwd worden voor en oecumenische dienst.
Dus slepen met banken, tafels en stoelen, brood gesneden voor de dienst ( een ongelovige die het brood snijd voor de gelovige iedereen kreeg een stuk brood i. p. v een hostie) en toen vlug naar huis om me weer in het uniform te hijsen.

Na de dienst die natuurlijk uitliep, de gasten opgewacht en instructies gegeven wie waar naar toe moest. Op het laatste moment belde nog een vereniging af, weer improviseren toch goed gekomen.
Precies vijf na twee vertrokken we als eerste voor een rondgang door het dorp. Was redelijke belangstelling maar kan altijd meer.
Terug op het terrein wachten tot iedereen binnen is, toespraken beluisterd, de burgemeester kwam maar een uurtje te laat, ook dat loste zich op en intussen was het feest al in volle gang.

Met enkele ere gasten alle activiteiten bekeken en zo links en rechts een praatje gemaakt liep het toch al wat tegen het einde. En toen wel een paar biertjes genomen, vond dat het toen wel kon en nog goed gek gedaan.
We werden bedolven onder de complimentjes voor de manier dat het georganiseerd was.

Deed ons allemaal goed dat te horen. Een begin gemaakt met opruimen maar voor sommige dingen ontbrak mij de kracht.
Kon geen dranghek meer alleen opbeuren. Om half tien waren alleen de vrijwilligers er nog met de organisatie om het vat leeg te maken maar ben vlug naar huis gegaan.

Maandagmorgen waren er meer vrijwilligers om te helpen met afbreken dan zich hadden opgegeven dus veel handen maakten licht werk en om twee was alles weg behalve de tent die kwamen ze dinsdagmorgen om zes ophalen. Hoefde ik niet bij te zijn.

Dus we kunnen terugkijken op een mooi feest. Dinsdagmiddag meteen naar Sydehem volgende klus, de lijst met gasten doorgenomen en toen gaan slapen.
Het grootste gedeelte rond het boek is ook af, nog een paar kleine dingetjes, foto's er nog bij en dan is het klaar.
De vormgever is er al mee bezig. Het enigste wat al helemaal vast staat is de cover, heel eenvoudig en simpel.
Vrijdag zijn er twee mensen begonnen om er goed Nederlands van te maken. Op laatst is het koetewaals wat je schrijft.

Daar nog niet veel over gehoord. Moet nu nog 1 pagina vullen ook dat lukt. Dinsdag komt er weer de dame van Montferlandjournaal. moet toch propaganda hebben voor verkoop van het boek.

Nu op naar 16 oktober.
Tussendoor een paar dagen wandelen. daarom dit citaat:
"De man die de menigte volgt zal doorgaans niet verder komen dan de menigte; de man die alleen wandelt, heeft grote kans zichzelf terug te vinden op plaatsen waar anderen nooit zijn geweest". 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten