vrijdag 15 augustus 2014

Wereldoorlog 3

Je kunt er niet om heen maar op dit moment woedt er gewoon wereldoorlog 3.
De wereld staat in brand maar vooral de westerse wereld kijkt achterom en lacht.
Het kapitaal is weer de winnaar.

In de hele wereld woedt een brand die zijn weerga niet kent.
Oekraïne, Rusland, Afghanistan, Irak, Iran, Midden Oosten, Afrika behalve oorlog ook allerlei ziektes zoals ebola, midden Amerika, delen van China, Noord/Zuid Korea, Zuid Amerika waar elke keer ergens wel onlusten zijn.

Er is voor al die landen een handels boycot behalve voor de wapen industrie want daar valt nog heel wat aan te verdienen.
We hebben veel geproduceerd en eigenlijk geen afnemers dus zo links en recht weer een oorlogje beginnen en dan zijn er afnemers genoeg zodat de schoorsteen van die industrie kan blijven dampen.
Dat daar ook veel onschuldige mensen mee omkomen dat doet ons niet zo veel, er is voor ons brood op de plank.

En wij zitten voor de buis en roepen wat erg en gaan verder met onze zak chips en het pilsje of wijntje.

Maar ook in ons eigen land begint er een oorlog te ontstaan.

De regeringen van de laatste twintig jaar vonden dat arbeiders te veel macht hadden gekregen in de jaren zeventig en dit moet uitgebannen worden.
Stukje voor stukje zijn verworvenheden weer te niet gedaan en de marktwerking in bijna alle sectoren ingevoerd.
Medezeggenschap is helemaal uitgehold. Veel belangrijke sectoren zijn geprivatiseerd, eerst de post toen de NS, en later ook de gezondheidszorg en energie.
Elke sector werd weer onderverdeeld in wazige bv tjes. met dik betaalde managers, en grote kostbare gebouwen die bijna nergens voor worden gebruikt.
Raden van commissarissen met we kennen ons toch, en zorgen dat we de portemonnee gevuld houden.
Ontslaggolven waar ook diezelfde managers en commissarissen met gouden handdrukken werden beloond om de fouten die gemaakt zijn

Salarissen werden bevroren, kranten zoals de Telegraaf die schreven dat het fout was als je lang bij één baas wekte dus de flex contracten schoten als paddenstoelen uit de grond,  vakbonden was van een verkeerde tijd en ook daar werd steeds meer macht aan ontrokken.

Het slimste is de gezondheidszorg, de ziekenfondsen moesten maar afgeschaft worden dat moest genivelleerd worden.
Iedereen ongeacht het inkomen evenveel betalen en dat stapsgewijs iets opvoeren tot het voor de onderkant onbetaalbaar zou worden dus die gaan minder naar de dokter dus scheelt weer een paar jaar.

Onderzoekers zoveel mogelijk laten onderzoeken en zorgen dat er op de duur een ziekte zal komen voor bepaalde volkssoorten.
Beginnen met AIDS hopen het alleen in Afrika en bij homo's uitbreekt. Nu ebola, hopen dat zoveel mogelijk Afrikanen aan zullen bezwijken want Afrika is een blok aan het westerse been.

Maar ook dichter bij huis beginnen we toch last van die oude sukkels te krijgen, nutteloos voor de maatschappij en kosten veel geld.
Voor dertig jaar terug hebben we gezorgd dat ze bij elkaar konden zitten en nog konden genieten van het leven maar daar hebben politieke partijen zoals het VVD en CDA vonden eind jaren negentig dat verzorgingshuizen beter konden verdwijnen.

Nu twintig jaar later moet er voortgang in komen dus wordt er niet gekeken of er mensen in wonen soms al heel lang maar we sluiten die gewoon en dat er voor vijf jaar geleden nog geroepen is dat er te weinig personeel voor de zorg is , nu komt er een giga overschot want huizen sluiten zonder overleg met wie dan ook.
Volgens de wet hoeft dat ook niet meer, een vermelding in de krant is al voldoende en het personeel kan op internet wel lezen dat ze per een bepaalde datum geen werk meer hebben.

Waar moeten die mensen naar toe? ongeveer dezelfde zorg gaan verlenen maar voor minder geld, liefst als mantelzorger want dan hoeft de thuiszorgers ook niet meer te komen.
Buurvrouw geeft wel de injectie en of het goed gebeurd is bijzaak. Sterft die persoon er aan dan is het jammer maar is al weer een dossier minder.

Zo gaat dit steeds verder en ik denk dat in veel dingen de limit is bereikt met wat men met mensen kan doen.
Er zal binnen niet al te lange tijd toch een gedeelte in opstand komen en dit niet langer pikken.
Maar ook artsen en professoren in de zorg doen goed hun best om het zo duur mogelijk te maken, bij de arts wordt al gevraagd wat je zelf denkt dat je hebt want je zal al wel op internet gekeken wat of je mankeert.

Professoren doen drie operaties tegelijk op de monitoren intussen kijken ze de pornofilm door, zijn er wel niet fysiek bij maar krijgen elke o.p gewoon betaald.
Wordt er een foutje gemaakt wat hij of zij niet gezien heeft? dan is de arts die de ingreep heeft gedaan toch de schuldige.

Het zal best een binnenlandse strijd worden tegen de cultuur die managers zich hebben aangeleerd.
De huidige politiek maakt zich daar geen zorgen over, zijn veel te druk wat ze moeten gaan doen als ze niet meer herkozen worden.

Rechts geeft minderheden de schuld en links maakt geen vuist om wat te veranderen.

En de wereldbrand gaat rustig verder, duizend doden per dag is voor veel politici wel erg weinig, blijven te veel over en voor veel de verkeerde.

Wat maken we ons nog druk, ja als er een vliegtuig naar beneden wordt gehaald met misschien wel bekende maar dat is naar een maand ook al weer vergeten want we kijken alweer in de folder waar de chips en het bier het goedkoopste is.

Toch zullen we een keer in opstand moeten komen om het gegraai en het bedriegen tegen te gaan

We zullen hier in het westen en ook in Amerika, Australië net zolang doorgaan tot we de kous een keer op de kop krijgen en dan zijn hier ook weer veel problemen opgelost.

Dat dit een keer gebeurd staat buiten kijf.
Maak ik het nog mee?
weet het niet

Geen opmerkingen:

Een reactie posten