zaterdag 13 juli 2013

Noaberpad

Zo de heb de beslissing genomen, loop niet tot Emmerich maar begin gewoon in Lengel het Noaberpad te lopen richting Nieuweschans.

NoaberpadLange-Afstands Wandelpad 10: Noaberpad (379 kilometer)

Een LAW met de Nederlands-Duitse grens als leidraad. Bestaan er in het verenigd Europa nog tot de verbeelding sprekende grensstreken? Deze route probeert het antwoord te geven. Dit gebeurt achtereenvolgens met de hoogveenontginningen van Groningen, de nog niet ontgonnen hoogvenen van Drenthe, een flinke doorsteek door Duitsland, het romantische oosten van Twente, de kleinschalige grensstreek bij Winterswijk en een climax op de heuvels van Montferland.
Ik zal wel niet tot het einde lopen maar zie wel hoever ik kom. Wil in de zes dagen toch wel de tweehonderd km. vol maken. Dus tot aan Drenthe moet haast kunnen. Eerste etappe: Lengel - Bocholt. Route loopt verder via Isselburg, Winterswijk, Enschede, Coevorden  en zo misschien nog verder naar het noorden.Heb alle wijsheid al ingepakt want uiteindelijk alle wijze komen uit het oosten dus ga de mensen bekeren tot het Zeddams.
 Vol verwachting waar we gaan overnachten. Ga maar eens de mogelijkheden bekijken waar het slapen niet al te duur is.Vandaag een soort rustdag van gemaakt, vanavond Henk en Fien weggebracht naar feestje en vannacht weer ophalen met Henk zijn auto. Omdat ik die toch had even naar Doesburg geweest. Doesburg binnenste buiten. Muziek stond overal hard genoeg maar was weinig volk op de been, dus niet lang gebleven. Morgen naar Ulft, gastoptreden met de schutterij. We gaan met een bus, ben een beetje reisleider dus terug proberen iedereen weer zover te krijgen dat men meegaat.Maandag  nog naar Hannie, haar man is begin van het jaar is overleden. Gerrit en ik deden veel met foto's. Heb veel oude foto's van hem gehad en beloofd dat ik nog wat ga schrijven. Was erg jammer dat hij zijn grote wens, boek over Lengel, niet heeft kunnen realiseren.Gemerkt dat face book wel een heel bijzonder medium is. Alles wat ik er opzet wordt toch behoorlijk gelezen. Gisteren alle blogs teruggelezen, al wel heel wat geschreven en zal dit nu weer volhouden. minstens een keer per week een blog en met het wandelen elke dag. hoop dat ik veel wifi verbindingen heb onderweg wordt het ook niet zo duur. Tot het volgende blog

Geen opmerkingen:

Een reactie posten